Meer resultaten voor poppenhuismuseum

poppenhuismuseum
Poppenhuis Museum Informatie.
Meer informatie over het poppenhuis museum. Bekijk het nu.
Miniaturen en poppenhuismuseum Breda Poppenmuseum.nl.
Het miniaturen en poppenhuismuseum in Breda vind je midden in de historische binnenstad van Breda. Het museum is onderdeel van stichting cultuurbehoud Breda. Je vindt hier de wereld in het klein. Kleine huisjes kamertjes en poppen die dagelijkse werkzaamheden weergeven. De wereld in het XXS. In het museum vind je eeuwen oude miniatuur van de werkelijkheid. Je zult bijvoorbeeld kennis maken met een stoffenwinkeltje uit de jaren 50 een oud café een grachtenpand van een Joodse familie dagelijkse keukentjes en nog veel meer!
Miniatuur en Poppenhuismuseum Breda een leuk uitje.
Miniatuur en Poppenhuismuseum Breda. Miniatuur en Poppenhuismuseum Breda. Miniatuur en Poppenhuismuseum Breda 0 5 0. Aan de hand van poppenhuizen en andere miniaturen toont de collectie van dit museum de wereld van toen. Leuk voor jong en oud. De fascinatie voor de wereld in het klein is van alle tijden. Poppenhuizen en miniaturen zijn een serieuze zaak. Welgestelde mensen spendeerden soms evenveel geld aan hun hobby als aan hun eigen woning. Je ziet de maatschappij aan je voorbij trekken alsook welke rol de mensen erin hebben gespeeld.
Poppenhuismuseum Uit in IJsselstein.
Breda Promotions miniaturenkabinet collectie Tine Merkx.
De fascinatie voor de wereld in het klein is van alle tijden. Poppenhuizen en miniaturen zijn een serieuze zaak. Welgestelde mensen spendeerden soms evenveel geld aan hun hobby als aan hun eigen woning. Je ziet de maatschappij aan je voorbij trekken alsook welke rol de mensen erin hebben gespeeld. Klein kleiner kleinst U gelooft uw ogen niet! Bezoek het poortgebouw met de zaal boven de poort en proef de sfeer beleef de passie! Een greep uit de collectie. Een wasdag uit de jaren 50. Een bibliotheek met meer dan 900 boeken.
Alidas kleine wereldje.
Welkom Fotos agenda openingstijden en contact links. nieuws museum winkel gastenboek. Nu ook te vinden op Facebook! Sinds januari 1999 is het poppenhuismuseum gevestigd te Veendam te bezichtigen. Het museum bevat ongeveer 140 poppenhuizen poppenkamers badkamers keukentjes winkeltjes en oud speelgoed. Het oudste poppenhuis is van 1880 maar ook de moderne miniaturen zijn ruimschoots aanwezig. Ieder poppenhuis heeft zo zijn eigen verhaal. Verder bevat het museum een klein winkeltje met o.a. zelfgemaakte miniaturen en tweedehands spulletjes. Tevens heeft het museum afhankelijk van het seizoen een bepaald thema b.v. winter voorjaar kerst enzovoorts. Kom langs en ervaar het zelf.
Stichting Cultuurbehoud Breda Miniaturen en poppenhuismuseum Breda.
Bezoek het poortgebouw op het Begijnhof proef de sfeer en beleef de passie. Klein kleiner kleinst U gelooft uw ogen niet! De fascinatie voor de wereld in het klein is van alle tijden. Welgestelde mensen spendeerden soms evenveel geld aan hun hobby als aan hun eigen woning.
Miniaturen en Poppenhuismuseum Breda Stichting Cultuurbehoud Breda Erfgoed Brabant.
Miniaturen en Poppenhuismuseum Breda Stichting Cultuurbehoud Breda. Miniaturen en Poppenhuismuseum Breda van XS tot L. Stijlkamertjes poppenhuizen en Bredase Highlights gevangen in de tijd! Alsof een betovering het alledaagse leven heeft stilgezet. Heerlijk binnengluren in Bredase toplocaties en meegenomen worden in verrassende tijdsbeelden een reis door het leven van alledag en alleman. De miniaturencollectie Breda omvat onder meer de collectie van Tine Merkx.
Miniaturen en poppenhuismuseum Breda Musea Breda Cultuur Historie Ontdek Breda VVV Breda.
Stadswandelingen en rondleidingen Breda. Galerieën en expositieruimtes Breda. Miniaturen en poppenhuismuseum Breda. Unieke collectie handgemaakte poppenhuizen en miniaturen. Miniatuurcollectie Tine Merkx Klein kleiner kleinst. Handgemaakte collectie poppenhuizen tot in detail ingericht. Bekende markante Bredase locaties met een historie. Intieme collectie tijdsbeelden een feest van herkenning. Zondag en maandag 13.00-16.30 uur. Dinsdag t/m zaterdag 10.00-16.30 uur.

Contacteer ons